FinnHealth paketoi suomalaisen sairaanhoidon vientituotteeksi

FinnHealth paketoi suomalaisen sairaanhoidon vientituotteeksi

Suomen terveydenhuoltojärjestelmä on maailman paras, siksi sen potentiaali pitäisi ottaa täyteen käyttöön. Kuopion yliopistollisen sairaalan FinnHealth-palvelu tuo Suomeen terveysturisteja jo kymmenistä maista.

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on Pohjoismaiden ensimmäinen ja tällä hetkellä ainoa CyberKnife -tarkkuussädehoitolaite.

Kansainvälistä vetovoimaa

Brittiläisen lääketieteen aikakauslehti Lancetin kesällä 2018 julkaisema artikkeli tarjoili suomalaisille iloisen uutisen. Tutkimuksesta kävi ilmi, että maailman parasta julkisesti rahoitettua terveydenhuoltoa on laadun ja saatavuuden näkökulmista tarjolla Suomessa, Islannissa, Norjassa, Alankomaissa, Luxemburgissa, Sveitsissä ja Australiassa.

Suomalaiset sairaalat ovat kuitenkin heränneet käsissään lepäävän huipputuotteen kaupallistamiseen vasta hiljattain. Kärkijoukoissa kulkee Kuopion yliopistollinen sairaala,  jonka FinnHealth-palvelu vastaa juuri tähän huutoon.

Branden asiantuntijat ovat kulkeneet FinnHealthin mukana idea-asteelta liiketoimintamallin ja brändin rakentamiseen. Lisäksi Brande on toteuttanut palvelun digitaalisen ympäristön.

 

Näin FinnHealthista tuli totta

Eletään vuotta 2014, kun bisnesmuotoilutoimisto Branden toimitusjohtaja Jari Palonen saa terveysmatkailukonseptin kehittämiseen liittyvän yhteydenoton kansainväliseltä kontaktiltaan.

Jo hieman aikaisemmin Kuopiossa on alettu kehittää omaa konseptia saman teeman ympärille. Terveysmatkailun potentiaali Kuopion yliopistollisen sairaalan vientituotteena oli siis jo noteerattu, mutta kovin pitkälle hanke ei ollut vielä kantanut.

Kuopion yliopistollisen sairaalan ja bisnesmuotoilutoimisto Branden teiden risteämisestä alkava matka jättää jälkensä suomalaisen terveysmatkailun historiaan – keväällä 2019  FinnHealth-konsepti tuo Kuopioon kansainvälisiä terveysmatkailuasiakkaita muun muassa Venäjältä, Ruotsista ja Virosta.

 

"Ilman Brandea emme olisi tässä. Olemme yhdessä luoneet täysin uuden liiketoiminnan meidän taloon. Terveysmatkailu on globaalisti eniten kasvava matkailubisnes, jossa Suomessa ollaan vasta alkutaipaleella. FinnHealth on ottanut paikkansa Suomessa muutaman kärkitoimijan joukossa", kertaa hanketta lähes alusta saakka vetänyt terveystieteiden tohtori Helena Länsimies.

FinnHealth on vakiinnuttanut paikkansa osana KYSin toimintaa ja kansainvälistymistavoitteita. Samalla se tuo lisätuloja myös muille paikallisille yrityksille. Mitä useampi terveysmatkailija löytää jatkossa tiensä Kuopioon, sitä enemmän FinnHealth-konsepti tuo uusia asiakkaita esimerkiksi paikallisille kuntoutus-, kuljetus- ja majoituspalveluille

– Aina välillä havahtuu siihen, miten isosta asiasta onkaan kyse. Meillä on yliopistosairaala, jonne on luotu yhdessä Branden kanssa täysin uusi palvelulinja. KYSin alueella liikkuu tuhansia ihmisiä päivittäin ja samalla tehdään kansainvälistä kauppaa, Helena Länsimies summaa.

finnhealth.fi

Teksti: Arto Kuuluvainen