Samuel Hienonen vahvistaa Branden myyntiä!

Moni Branden ystävä on varmasti huomannut, että rekrytointitahtimme on ollut viime kuukausina melkoisen ripeää. Yksi uusimmista kiinnityksistämme on Samuel Hienonen. Samuel vahvistaa jatkossa erityisesti Branden myyntiä. Mutta millainen kaveri onkaan kyseessä? Lue tämä juttu, niin tiedät.

Samuel on Jyväskylän omia poikia, jonka aiempi työura on painottunut vahvasti yrittäjyyteen. Herrasmiehen taustalta löytyy lisäksi mm. matematiikan opintoja Tampereen teknillisestä yliopistosta.

Samuelin yrittäjyyden lähtölaukauksena toimi Kanaemon Keittiö -niminen yritys, jonka hän perusti yhdessä siskonsa kanssa. Liikeideana oli toimittaa laadukasta lähiruokaa yksityisiin päiväkoteihin. Yritys kasvoi mukavasti ja pääsi mm. Keski-Suomen Kasvu Openin finaaliin vuonna 2016. Sittemmin Kanaemon Keittiön toiminta koki muutoksia ja nyttemmin yritys on jo pidempään tunnettu Jyväskylän kahvilaskenen tähtiin kuuluvana Miriam’sina.

”Ideana meillä oli rakentaa keskieurooppalaistyylinen konsepti. Siinä on hyvä palvelu pöytiintarjoiluineen ja tehdään aidoista raaka-aineista tuotteet käsin. Aika hyvin on onnistuttu ja Miriam’sista on tullut vahva brändi Jyväskylään”, Samuel taustoittaa kahvilan menestystekijöitä.

Samuelin yrittäjyysvuosiin mahtuu kasvuyritysten johtamista yritysostoineen, yritysten myyntiä sekä merkittävienkin investointien läpiviemistä. Brandelle Samuel siirtyy tilitoimistobisneksestä. Myös tästä seikkailusta jäi paljon oppia takataskuun:

”Saatiin kyllä paljon asiakkaita, mutta yrityksen kehittäminen prosessitehokkaaksi olisi vaatinut paljon aikaa ja lisäresursseja. Tulin sitten johtopäätökseen, että yritys on parasta myydä”, Samuel kertoo viime vuosistaan.

Mitkä sitten ovat olleet yrittäjäuran tärkeimmät opetukset? Pienen tuumimisen jälkeen Samuel nostaa esiin kolme johtoajatusta:

1. Hyvä asiakasmäärä ja hyvät tuotteetkaan eivät riitä vielä mihinkään. Myös prosessit täytyy saada riittävän tehokkaaksi, jotta yritys voi olla kannattava ja menestyä.

2. Ihmisten johtaminen on haastavaa, mutta erittäin tärkeää. Siihen kannattaa paneutua todella huolella. Se ratkaisee hyvin pitkälti sen, miten yritys tulee menestymään.

3. Investoinnit ovat aina suuri haaste yritykselle. Esimerkiksi remonttibudjetteja on seurattava todella tarkasti. Jos investoinneilla haetaan merkittävää kasvua, niin tietty maltti täytyy pitää mukana. Investoinnin tuomia tuottoja, kun on usein vaikea ennustaa.

Samuelilta, kuten monelta muultakin Branden asiantuntijoista, löytyy myös vahvaa urheilutaustaa. Lopetettuaan jääkiekkouransa JYPin B-junioreissa, pelasi Samuel vielä amerikkalaista jalkapalloa Jyväskylän seudun Jaguaareissa. Urheilun ja bisneselämän vertailu on ollut suosittu puheenaihe jo vuosikymmeniä. Opettaahan urheilu taitoja, joista on hyötyä myös työelämässä. Samuelkin löytää yhtäläisyyksiä urheilu- ja bisnesmaailmojen väliltä.

”Kova työnteko on isossa roolissa molemmissa. Tämä on päällimmäinen oppi, joka urheilusta on jäänyt työelämään käteen. Pelkillä lahjoilla ei pääse sinne ihan huipulle asti. Pitää olla valmis tekemään töitä sen eteen. Urheilussa täytyy harjoitella paljon ja työelämässä pitää kehittää itseänsä koko ajan”, nuorten maajoukkueessakin pelannut ex-jenkkifutari pohtii.

Brandessa Samuelin työnkuva tulee siis painottumaan myyntiin. Erittäin menestyksekkään Kaupallinen tuottaja -rekrytointikoulutuksemme lisäksi Samuel tulee osallistumaan myös kehitteillä olevien uusien koulutusohjelmien myyntiin. Bisnesmuotoilun puolella hänen vastuullaan tulevat olemaan erityisesti pääomasijoittajakontaktit. Samuelin vahvaa talousosaamista tullaan toki hyödyntämään myös konsultoinnissa.

Kiinnostavatko Branden koulutus- tai bisnesmuotoilupalvelut? Ota yhteyttä Samueliin. Lupaamme, että saamme aikaiseksi vähintäänkin mielenkiintoisen keskustelun!

YHTEYSTIEDOT

Samuel Hienonen

Puhelin: +358 41 504 7957

Sähköposti: samuel.hienonen@brande.fi