Brandecast jakso 8: Laitteiden uusi elämä – Anssi Kuoppala ja Aito Kierto

Brandecast jakso 8: Laitteiden uusi elämä – Anssi Kuoppala ja Aito Kierto

Jaksossa Lassen vieraaksi saapuu Aito Kierron Anssi Kuoppala.

 

On arvioitu, että vuonna 2030 kolmannes käyttötavaran kaupasta tapahtuu kiertotaloudessa. Ison trendisiirtymän alkuvaiheessa muutos vaatii uutta asennoitumista koko ekosysteemiltä – kuluttajilta, jälleenmyyjiltä ja alan toimijoilta.

Brandecastin uusimmassa jaksossa Lasse Riitesuon vieraaksi saapuu Aito Kierron Anssi Kuoppala. Keskustelussa päästään syvälle muun muassa älylaitteiden elinkaareen äärelle ja pohditaan uutta tapaa valmistaa, omistaa ja kierrättää laitteita.

– Paluuta vanhaan normaaliin ”osta ja heitä pois” ei enää ole. Uusi normaali opettaa meitä kuitenkin vielä pitkään. Kun päästään kierrättämisestä seuraaville kypsyysasteille alamme askeltaa kohti todellista kestävää kehitystä. Siksi voikin sanoa, että uutta normaalia ei vielä ole, se on vasta rakenteilla. Pyörä pitää keksiä uudestaan, Kuoppala summaa.

– Vihreä siirtymä tarvitsee konkreettisella tasolla Aito Kierron kaltaisia toimijoita, jotka pystyvät muuttamaan perinteisiä toimintamalleja luoden samalla uutta arvopohjaista bisnestä, kertoo bisnesmuotoilija Lasse Riitesuo.

Kuuntele jakso nyt spotifyssä!


https://www.brande.fi/

 

Brandecast jakso 8 - Aito Kierto