Kaiutinvalmistaja Genelecin kumppanuudesta Kuopio Tanssii ja Soin kanssa syntyi video, joka tulee iholle

Yhdessä on mahdollista olla enemmän

Kaiutinvalmistaja Genelecin kumppanuudesta Kuopio Tanssii ja Soin kanssa syntyi video, joka tulee iholle.

Jännittyneitä ilmeitä, puhdasta iloa – liikkeen ja äänen saumatonta yhteispeliä. Tanssija Atte Kilpisen eläytymiseen on tempautua mukaan jopa kuvaruudun välityksellä. Katso alla ote videosta.

"How does this make you feel?"

Genelecin ja Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin tuottama ilmiövideo “How does this make you feel” keräsi kesäkuussa nykytanssille ja kaiutinvalmistajan äänentoistolle tuhansien silmäparien yleisön.

Kyse oli tanssitapahtuman ja yrityksen uudenlaisesta yhteistyöstä, hybridiprojektista, jolla haettiin näkyvyyttä niin tanssin kuin äänen taiteenlajeille. Samalla tehtiin pioneerityötä etsien vastausta siihen, mitä muuta kuin perinteistä tapahtumanäkyvyyttä yrityksen ja tapahtuman yhteistyö voisi olla.

Bisnesmuotoilutoimisto Brande on Kuopio Tanssii ja Soi -hankkeen kumppani. Branden avulla festivaalista kehitetään tanssin alan ympärivuotista mediatoimijaa.

– Oli upeaa nähdä, mitä voi syntyä, kun tanssin ja äänen polut kohtaavat. Tällaisen yhteistyön perustarkoitus on yhdessä luoda jotain, mitä ei voi luoda yksin –  yhdessä on mahdollista olla enemmän, Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian kuvailee.

Vaikka Naghian itsekin kertoo viehättyvänsä nykytanssista, syyt kumppanuuteen Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin kanssa löytyivät syvemmältä.

– Olin jo pitkään ihaillut rohkeutta, jolla Kuopiossa tehdään näin korkeatasoista taidetapahtumaa, Naghian kertoo.

– Myös tekemisen ympäristö tuntui alusta lähtien läheiseltä ja yhteiseltä.

 

Toinen jalka taiteessa

Kulttuurin ja taiteen tukeminen on toimitusjohtajan mukaan tarkkailukaiuttimia 1970-luvulta alkaen valmistaneen iisalmelaisyrityksen  DNA:ssa – kohtaavathan sen tuotteissa korkealaatuinen insinöörityö ja huippuunsa hiottu muotoilu.

– Meillä on toinen jalka huipputeknologian ja toinen taiteen puolella. Verkostomme rakentamisen kannalta on olennaista, että teemme yhteistyötä sellaisten tekijöiden kanssa, jotka istuvat arvomaailmaamme, Naghian sanoo.

Tanssin ja äänen yhteistyölle on toimitusjohtajan mielessä jo hahmoteltu jatkoakin. Genelec kehittää parhaillaan immersiivi- eli 3D-ääneen liittyvää teknologiaa, jonka toteuttaminen on toistaiseksi ollut teknisesti hyvin vaativaa. 

– Immersiiviääntä on esimerkiksi luonnonympäristössä, metsässä, jossa linnunlaulu ja tuulen humina asettuvat kaikki päällekkäin. Toistaiseksi sitä on ollut mahdoton toistaa teknologian avulla, mutta nyt se alkaa tulla mahdolliseksi. On äärimmäisen mielenkiintoista pohtia, miten tällainen äänen maailma yhdistyisi tanssiin, Naghian hahmottelee.


genelec.com kuopiodancefestival.fi

“How does this make you feel” -videoteos on toteutettu yhdessä Branden yritysperheeseen kuuluvan Liveo Oy:n kanssa.

Teksti: Annika Rantanen